top of page
Arkitec logo

Arkitec byggeri præmieret ved Arkitekturens dag


De fleste i Herning kendte ”det gamle jobcenter” på godt og ondt, men alle kender huset med sin markante udseende og tydelige placering i bybilledet. Man så kvaliteten i bygningen - der godt nok var utidssvarende - men den passede fint ind i skalaen i Nørregade. Nørregade havde netop kort forinden gennemgået en renovering og netop dette kunne man tage udgangspunkt i.

Bent & Henning Moeskjær havde fra starten en klar holdning til projektet, og de har i tæt dialog med arkitec as fået skabt en bygning, der både hænger sammen udvendigt og indvendigt, og sammen med kvarteret i øvrigt. Og så er funktionen, farveholdingen og arkitekturen gjort moderne – med respekt for den oprindelige arkitektur.

Det har været målet, i store træk, at bevare bygningens oprindelige udtryk, dog med et mere skarpt udtryk. De skarpe sort hvide facader, er blødt op med altaner skåret ind i bygningen, med loft og vægbeklædning i douglaslister som giver udtrykket varme.

En vellykket renovering af det gamle jobcenter, hvor spor af husets oprindelige funktion og bygningsdetaljer fremhæves på smukkeste vis af moderne, helt enkle tilføjelser, der skaber en æstetisk og indbydende helhed. Opgivelsernes enkle bearbejdning og materialer danner et harmonisk samspil mellem hus og omgivelser og skaber smukke kig fra husets store vinduespartier

bottom of page