top of page
Arkitec logo

Turist attraktion

Vestjyllands kommende turistattraktion er planlagt til at stå på Resdal Baunehøj, som er en bavne – altså bål-høj – lige uden for Sørvad. Den naturlige høj rejser sig 83 meter over havet, og med et tårn på 17-18 meter vil man komme op i 100 meters højde over havet med de udsigtsmuligheder, det giver.

Arkitec as har designet det med nogle udsigts- og aktivitetsplatforme undervejs, så man kan se omgivelserne og følge træerne i forskellig højde, mens man går op. I en af kasserne kan man kun kigge op, i en anden ligger man på et net og kigger lige ned, og så er der flere udsigtssteder undervejs, inden man når op til det plateau, der ligger godt 100 m over havet.

Realdania uddeler indimellem én million kroner til et såkaldt underværk. Bavnehøjs-tårnet er lagt ind på Underværker.dk, og frem til 27. marts kan alle gå ind og give et af projekterne et ”like”.

bottom of page