top of page
Arkitec logo

Psykiatriens Hus, Silkeborg


År: 2012

Sted: Silkeborg

arkitec: Arkitektrådgivning

 

Samarbejdsprojektet mellem Silkeborg Kommune & Region Midtjylland omkring et fælles psykiatriens Hus i Silkeborg er nu resulteret i dette flotte og funktionelle hus, der mandag d. 18. juni 2012 blev indviet af Minister for sundhed & forebyggelse Astrid Krag og borgmester Hanne Bæk Olsen samt den konstituerede regionsformand Bente Nielsen.

Alle udtrykte stor tilfredshed med samarbejdet samt det nye hus, der imødekommer nutidens krav og ønsker til gode behandlingsbetingelser. ”arkitec er naturligvis særdeles begejstret over at opgaven, da byggeriet udvider reference paletten hos arkitec til nu også at omfatte et regionshospital” udtaler Aksel Fyhn. Det er Silkeborg Kommune og Region Midtjylland, der i fællesskab står som bygherre. Psykiatriens Hus er opført som et lavenergiklasse 1-byggeri., hvilket betyder en reduktion i energiforbruget på omkring 50 % i forhold til de krav, der er udstukket af det gældende bygningsreglementet.

”arkitec har været særdeles glade for samarbejdet med bygherre omkring huset tilblivelse hvor MT Højgaards projektledelse har givet et godt flow og flot resultat” udtaler arkitecs projektleder Anita Bentzen.


bottom of page