top of page
Arkitec logo

Vildbjerg Kirkecenter


År: 2009

Sted: Vildbjerg arkitec: Totalrådgiver incl. byggestyring

 

arkitec vandt en indbudt arkitektkonkurrence udskrevet af mange af kirkelige organisationer og foreninger i Vildbjerg som står bag projektet.

Bygningen er et markant indslag i bybilledet pga. dens fritliggende skulpturelle udtryk. Samtidig tilpasser kirkecentret sig bydelens eksisterende arkitektur og kommer til at fremstå som en integreret del af det bymæssige billede.

Kirkecentret er kendetegnet ved 2 bygninger, der skærer sig ind i hinanden i en kombination af glatte ydervægge og glaspartier. De glatte overflader adskilles af rumhøje glaspartier, der skaber en letforståelig geometri fremhævet af tilbageliggende, vandrette og lodrette glasbånd. I gavlene understreger høje, smalle og himmelstræbende vinduesspalter bygningens funktion. På samme vis er bygningen i sin placering tro mod dens tilhørsforhold, da den kigger hen på kirken i Vildbjerg.


bottom of page