top of page
Arkitec logo

HF & VUC, Herning


År: 2016

Sted: Herning

arkitec: Totalrådgiver

 

arkitec as vandt en arkitektkonkurrence om at erstatte eks. pavilloner med en udvidelse af skolen. Tilbygningen harmonerer med den eksisterende bebyggelse, og derved signalere en klar samhørighed med denne. Det har dog samtidig været vigtigt at skabe en bygning, der har sit eget udtryk og som signalerer, at den også har sin egen klare identitet som VUC-bygning.

HF & VUC er bygget i den nordligste del af Herning by og sammen med Brændgaardskolen ligger den fin og monumental som et vartegn. HF & VUC blev bygget som en meget moderne skole i en nordisk tradition med let genkendelige figurer, stilsikre materialer og markante symbolske elementer.

arkitec valgte en enkel og udtryksfuld disponering – der styrkes ved at tilbygningen både er en fritliggende, skulpturel bygning, men samtidig bliver sammenbygget med og forbinder de eksisterende bygninger. Materialevalg og farve får en tydelig tilknytning til de eksisterende bygninger.

Den visuelle oplevelse af et æstetisk flot anlæg har ikke betydet, at der er gået på kompromis med det funktionelle. Der er i høj grad lagt vægt på at dagligdagen fungerer bedst muligt.

Nybygningens udtryk er tilpasset den eksisterende bebyggelse med en flad tagflade; murede gavle, glasbånd og glas flader i flot komposition.

bottom of page