Arkitec logo

Søby Brunkulsmuseum

Arkitec as fik opgaven med Voldsgaard i 2018, hvor Brunkulsmuseet i Søby ønskede at renoverer gården Voldsgaard, der ligger vest for brunkulsmuseet i den gamle træbarrakker og inddrage bygningerne i museumsdriften. Stuehuset skulle rumme lokaler til administration, kursusaktivitet og lokalhistorisk arkiv. Mens Stald og lade skulle indeholde dele af brunkulsmuseets udstilling bl.a. med fokus på områdets naturhistorie.

Voldsgaards bygninger bar sit tydelige præg af at have stået ubenyttet hen i en årrække og trængte til en renovering for at kunne bevare bygningerne for eftertiden og for at kunne indgå i museumsdriften.

Den 11. juni 2020 kunne vi endelig (Corona) indvie Voldsgaard efter renoveringen. 150 personer var mødt frem for at høre den lange flotte talerække.

Tillykke med det flotte resultat til museet og alle de frivillige, der løfter opgaven – og tak for at have fået mulighed for at hjælpe.