top of page
Arkitec logo

Strøget, IkastÅr: 2011 Sted: Ikast

arkitec: Arkitektprojektering & tilsyn

 

Det første almennyttige boligbyggeri i Ikast siden forrige årtusinde blev byggeriet af 15 dejlige boliger i den nordlige ende af Strøget nær ved banegården.

Mejeriet blev opført i 1925 – blev transformeret i 70’erne til trykkeri og blev så igen efter større ombygning forvandlet til 19 ungdomsboliger i midt 80’erne. Disse boliger er total nedslidte og utidssvarende, hvorfor byggeriet nedrives og erstattes af helt nyt boligprojekt.

Projektet er i sit klassiske design og sine 3½ etager tilpasset omgivelserne blanding af boliger, butikker og liberalt erhverv. De 4 lejligheder på hver etage har et areal på omkring 90 m² brutto mens de øverste 3 lejligheder under taget er omkring max. grænsen for almennyttige boliger på 115 m².

De særdeles lækre lejligheder opføres i de bedste materialer og der er arbejdet meget med bygningens energiforbrug og har bl.a. solceller på taget til al strøm i bygningens fællesarealer. Alle boliger er gennemlyste og har store individuelle altaner mod vest hvor aftensolen kan nydes efter dagens strabadser.

Opgaven er udført for Ikast Andelsboligforening i samarbejde med Rambøll.

bottom of page